Novinky

Mléko prospívá střevům, sýr je může poškodit

24. 2. 2025

Konzumace sýrů zřejmě snižuje hladinu prospěšného typu bakterií, u mléka je to naopak

Kdy „hodný“ cholesterol škodí

19. 2. 2025

Pacienti s vyšší hladinou „špatného“ LDL cholesterolu mají nižší riziko vzniku glaukomu

Úspěšná kompenzace DM 2. typu sitagliptinem

14. 2. 2025

Šest měsíců po zahájení terapie sitagliptinem dokumentován v laboratoři pokles HbA1c z původních 70 mmol/mol na 53 mmol/mol.

Genetický test predikuje CA střev

9. 2. 2025

Na základě biopsie test předvídá riziko vzniku rakoviny střeva u lidí s IBD údajně s 90% přesností

Vitamin D jako prevence nefunguje

3. 2. 2025

Suplementace vitaminu D nemá žádný vliv na závažnost zranění způsobených pády

Ovlivňuje konopí paměť?

28. 1. 2025

Časté užívání konopí může mít negativní vliv na pracovní paměť, která pomáhá při plnění kognitivních úkolů

Bublinky ve vodě pro hubnutí?

23. 1. 2025

Bublinky působí tím, že zvyšují příjem červených krvinek a metabolismus glukózy, což může přispět k hubnutí

Ozempic a poškození optiku

18. 1. 2025

Riziko poškození očního nervu je při konzumaci Ozempiku dvojnásobné

Mléko proti kolorektálnímu CA

13. 1. 2025

Studie prokázala souvislost mezi příjmem vápníku a sníženým rizikem kolorektálního karcinomu

Vzpomínky uchovávají buňky v celém těle

8. 1. 2025

Buňky ledvin a nervové tkáně mohou vytvářet vzpomínky

Partneři projektu

Webinář

Webinář

Webinář

12 | 6 | 2018

The Richtfax Connect Solution