Jíst jen 10 hodin prospívá metabolismu

3. 1. 2020

Studie  z Kalifornské univerzity ukázala, že redukce denní konzumace potravin na desetihodinový úsek přináší znatelné zdravotní benefity.

Pacientům s vysokým krevním tlakem, obezitou a vysokou hladinou cukru se při časovém omezení přísunu kalorií snížila hladina krevního cukru, krevní tlak i hodnoty cholesterolu. Důvodem je zřejmě provázanost metabolických pochodů s cirkadiánním rytmem.

Tato jednoduchá terapie má zřejmě potenciál zpomalit či zastavit postup těchto chorob. Participanti také  o osm procent snížili příjem kalorií a lépe spali.

Zdroj: Alberti KG et al. Cell Metabolism. Ten-Hour Time-Restricted Eating Reduces Weight, Blood Pressure, and Atherogenic Lipids in Patients with Metabolic Syndrome. Published: December 05, 2019DOI:https://doi.org/10.1016/j.cmet.2019.11.004

Komerce

Partneři projektu